Bağlantıda Kalın

SDÜ ve ISUBÜ

SDÜ Yönetimi Basın Mensuplarıyla buluştu

Yayınlanma

,

Süleyman Demirel Üniversitesi (SDÜ)

Süleyman Demirel Üniversitesi (SDÜ) Rektörü Prof. Dr. Mehmet Saltan ve SDÜ yönetimi, “10 Ocak Gazeteciler Günü” sebebiyle basın mensuplarıyla kahvaltıda bir araya geldi.

SDÜ’nün bölgedeki etkisi ve gelişimi hakkında basın mensuplarına bilgi veren Prof. Dr. Saltan, “Üniversitemiz, 1976’da akademi ile başlayan yolculuğunda çok sayıda başarılara imza atmış, birçok alana öncülük etmiş bir üniversite. Bugün araştırma üniversitesi olma yolunda emin adımlarla ilerliyor ve bu alanda önemli çalışmaları hayata geçiriyoruz. Araştırma alanında çok yol kat ettik. Üniversitemizde bulunan Yenilikçi Teknolojiler Merkezi, şehrimiz ve ülkemiz için çok önemli bir değer. Savunma sanayi ve pek çok alanda ülkemize destek vermek için çalışıyoruz. Bunun yanında eğitim öğretim faaliyetlerimizde de öğrencilerimizin mesleklerini en iyi şekilde öğrenmelerini amaçlıyor ve bunu uygun modellerle destekliyoruz. Bu kapsamda Tıp Fakültesi ile Diş Hekimliği Fakültesi, ülkemizin akredite olmuş sayılı fakülteleri arasında yerini aldı. Diğer tüm fakültelerimiz ve bölümlerimiz de bu amaçla çalışmalarını sürdürüyor.” dedi.

SDÜ’nün personel yapılanması hakkında da bilgi veren Rektör Prof. Dr. Saltan, üniversite olarak sağlık alanında da şehre ve bölgeye hizmet etmeyi amaçladıklarını dile getirerek Isparta’dan hiçbir kimsenin tedavi için başka yerlere gitmesini istemediklerini bunun için de sürekli çalışma halinde olduklarını söyledi. Prof. Dr. Saltan, “Üniversitemizde bulunan Prof. Dr. Timuçin Baykul Engelsiz Ağız ve Diş Sağlığı Hastanesi’nde engelli bireylere yönelik verdiğimiz hizmetin sadece Türkiye’de değil Avrupa’da da bir örneği bulunmuyor.” diye konuştu.

Isparta’nın bir öğrenci kenti olduğunu belirten Rektör Prof. Dr. Saltan, öğrencilerin Isparta’da konforlu bir öğrencilik hayatına sahip olduğunu söyledi. SDÜ’nün 2022 yılında yüzde 94, 2023 yılında da yüzde 98 doluluk oranına ulaştığını ifade eden Rektör Prof. Dr. Saltan, “Bugün 41 bin civarında öğrencimiz var ve öğrencilerimiz Isparta’da mutlular.” dedi.

SDÜ Rektörü Prof. Dr. Mehmet Saltan ve SDÜ yönetimi toplantının devamında basın mensuplarının sorularını yanıtladı.

Okumaya Devam Et
Yorum yapmak için tıklayın

Leave a Reply

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

SDÜ ve ISUBÜ

ISUBÜ, 2024 Mezunlarını Verdi

Yayınlanma

,

Isparta Uygulamalı Bilimler Üniversitesi’nde

Isparta Uygulamalı Bilimler Üniversitesi’nde 140 bölüm ve programda eğitim öğretim gören 5 bin 200 öğrencimiz düzenlenen törenle mezun oldu.

Isparta Uygulamalı Bilimler Üniversitesi (ISUBÜ) 2023-2024 eğitim öğretim yılı mezunları için 15 Temmuz Cumhuriyet ve Demokrasi Meydanı’nda Atatürk Anıtına Çelenk Sunumu ve akabinde Isparta Atatürk Stadyumu’nda mezuniyet töreni düzenlendi.

Fakülte ve MYO’lardan akademisyen ve öğrencilerin hazır bulunduğu 15 Temmuz Cumhuriyet ve Demokrasi Meydanında Isparta Uygulamalı Bilimler Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yılmaz Çatal’ın Atatürk Anıtına çelenk sunmasıyla başlayan tören, saygı duruşu ve İstiklal Marşımızın okunmasıyla devam etti. Valilik önünden Isparta Atatürk Şehir Stadyumuna, Rektör Prof. Dr. Yılmaz Çatal, Rektör Yardımcıları, Öğrenci Konsey Başkanı, akademisyenler ve öğrenciler Denizli Büyükşehir Belediyesi bando takımı eşliğinde kortej yürüyüşü gerçekleştirdi.

Atatürk Stadyumundaki törene Vali Aydın Baruş, Isparta Milletvekili Hasan Basri Sönmez, Isparta Belediye Başkanı Şükrü Başdeğirmen, Isparta Garnizon Komutanı Vekili İkm. Komd. Alb. Selim Gümüşcan, İl Genel Meclis Başkanı Mehmet Ali Ertuğrul, İl Jandarma Komutanı Kıdemli Albay İlker Şimşek, SDÜ Rektörü Prof. Dr. Mehmet Saltan, Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın, kamu kurumu müdürleri, Isparta Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Metin Çelik, Isparta Ticaret Borsası Başkanı Hüdai Şahin, Sivil Toplum Kuruluşları temsilcileri, ilçe belediye başkanları, dekanlar, akademik ve idari personel, öğrenci velileri ve yüzlerce genç mezun katıldı.

Tören ISUBÜ’nün; 6 Fakülte, 19 Meslek Yüksekokulu ve 1 Yüksekokulunda öğrenim görerek mezun olan öğrencilerin ve akademisyenlerin tören geçişiyle protokolü selamlamasıyla başladı. Yürüyüşte tribünde bulunan aileler de çocuklarına alkışlarla destek verdi.

Törende konuşma yapan ISUBÜ Rektörü Prof. Dr. Yılmaz Çatal, “Isparta Uygulamalı Bilimler Üniversitesi 2023-2024 Eğitim Öğretim Yılı Mezuniyet Törenimize hoş geldiniz. Bu yıl Üniversitemizin 6. Mezuniyet Törenini gerçekleştiriyoruz. Her ne kadar kuruluş yılımız 2018 olsa, temellerimiz 1976 yılına kadar dayanmaktadır. Geçmişin birikimi, gençliğin dimamizmiyle, varlık sebebimiz olan sevgili öğrencilerimizin mezuniyet sevincini paylaşmak üzere burada toplanmış bulunuyoruz. Bugün 140 bölüm ve programımızdan yaklaşık 5 bin 200 mezunumuzun hayatlarının unutulmaz bir an’ınına tanıklık ediyoruz. Sevgili mezunlarımız, bu özel günde sizinle birlikte olmanın gururunu ve mutluluğunu yaşıyoruz.

Üniversitemiz; sadece teorik eğitim sunan bir kurum olmaktan öte; elde edile verileri anlamlandırıp, bilgiye dönüştüren ve uygulamalı eğitim modeliyle, bunu öğrencilerimize sektörde uygulatıp, öğrencilerimizi diğer üniversitelerin öğrencilerinden farklılaştıran bir kurum olma yolunda emin adımlarla ilerlemektedir. Bu sayede, öğrencilerimizi iş dünyasına hazır bir şekilde daha deneyimli ve daha donanımlı bir mezun olmalarını sağlamak için var gücümüzle çalışmaktayız. Biz Üniversitemizi, öğrencilerimizin geleceği açısından “Değişimin başladığı yer…” olarak görüyoruz. Bilgiyi, sadece bilgi olarak muhafaza etmeye değil, bilgiyi hayatın içinde kullanmaya odaklanıyoruz. Bildiğiniz gibi, dünyada değişmeyen tek şey “değişim”dir. Bu nedenle; değişime direnmek anlamsız, değişimi anlamaya çalışmamak ve yönetmemek mantıksızdır. Bununla birlikte alışkanlıkları değiştirmek ise çok zordur. Fakat, rakiplerimizden geride kalmamak için, çağın gerektirdiği dönüşümlerde geride kalmamalıyız.

Bugün burada bir konuyu daha vurgulamak isterim ki, bu yıl Gazze’de üniversiteler mezun vermedi. Dünyanın neresinde olursa olsun, zulmün ve eğitim eşitsizliğinin karşısında olacağız. Bu zulme de sessiz kalmayarak en üst seviyede haykırarak cevap veriyoruz/vereceğiz.

Çok kıymetli aileler; Bu özel günde sizin de emeğinizin ve desteğinizin ne kadar büyük olduğunu belirtmek isterim. Mezunlarımızın bugün burada olabilmesinde sizin katkılarınız çok büyük. Onlara olan inancınız, sabrınız ve sevginiz için sizlere en içten teşekkürlerimi sunuyorum. Çok kıymetli mesai arkadaşlarım; bugün, bu başarıyı kutlarken, öğrencilerimizin bu noktaya gelmesinde en büyük pay sahibi olan sizlere teşekkür etmek istiyorum. Sevgili Mezunlarımız, Üniversite hayatınız boyunca “Isparta Uygulamalı Bilimler Üniversitesi” kimliğinin sizlere çok şeyler kattığını göreceksiniz. Bu süreçte; en önemli kazanımınız, iş hayatına hazır bir şekilde diğer mezunlardan farklı bir eğitim modeliyle elde ettiğiniz ve hayat boyu gururla taşıyacağınız diplomanız olacaktır. Kendinize inanın ve hayallerinizin peşinden gidin. Karşınıza çıkacak engellerden korkmayın, çünkü her engel yeni bir fırsat demektir. Cesur olun, risk alın ve hata yapmaktan çekinmeyin. Hatalar, başarının yapı taşlarıdır. Bugün, yeni bir başlangıcın ilk adımını atıyorsunuz. Geleceğin liderleri, yenilikçileri ve değişim yaratıcıları olarak, dünyayı daha yaşanabilir bir yer haline getireceğinize olan inancım tam. Sizler, umut dolu yarınlarımızın mimarlarısınız. Her birinize, hayatınızın bu yeni döneminde başarılar diliyor, hayallerinizi gerçekleştirebilmeniz için tüm kalbimle destekliyorum. Sizlerle birlikte 130 bini aşacak olan Mezun Ailemize hepiniz hoş geldiniz! Sizler başardıkça, bizler başarılarınızla mutlu ve gururlu olacağız. Allah yolunuzu ve bahtınızı açık etsin, başarılarınız daim olsun…” dedi.

Vali Aydın Baruş, “Isparta olarak üniversitelerimizle gurur duyuyoruz, iki üniversitemiz var ve bu iki üniversitemizde yaklaşık 72 bin öğrencimiz öğrenim görüyor. Bu Isparta için çok büyük bir rakam. Biz sokağa çıktığımızda gençlerimizi görmek ve onların ülkemizin geleceğine dair verdiği güveni hissetmek hissetmekten çok büyük mutluluk duyuyoruz. Isparta’nın ülkemiz eğitim hayatına yapmış olduğu katkı bugün mezun olacak gençlerimizle birlikte çok daha üst düzeylere çıkacaktır. Sevgili gençler iyi bir üniversiteden mezun olduğunuz için gurur duyuyoruz. Çünkü üniversitemiz her geçen gün yeni fiziki imkanlarıyla olanaklarıyla ve sizlere sunduğu fırsatlarla sizlerin geleceğinde önemli bir pay saygı oluyor. Sizlerden beklentimiz şudur; şimdiye kadar çok zahmetli bir eğitim sürecinden geçtiniz. Hem pandemi sürecini yaşadınız. Hem de deprem sürecini yaşadınız. Dolayısıyla eğitim süreci ciddi bir şekilde kesintiye uğradı, ama bunu azimle sabırla telafi ettiğinizden hiç şüphemiz yok. Her birimizin ülkemize borcumuz var milletimize borcumuz var daima bu borç sorumluluğu altında yaşadığımızı hissederek ve gelecekte de üniversite hayatında olduğu gibi çalışma azmimizi hiçbir zaman kaybetmeden daima disiplinli bir şekilde çalışarak mesleklerimizde ilerleyeceğiz ve Türkiye’nin yeni yüzyılında büyük başarılara imza atacaksınız. Sizlerden bunu bekliyoruz” dedi.” dedi.

Konuşmaların ardından Vali Baruş, Milletvekili Sönmez, Başkan Başdeğirmen, SDÜ Rektörü Saltan ve ISUBÜ Rektörü Çatal ile Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın, Üniversite genelinde ilk üçe giren öğrencilere çeşitli hediyeler vererek başarılarını kutladılar.

Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ramazan Özçelik tarafından okutulan mezuniyet andının ardından öğrenciler keplerini havaya atarak mezuniyet coşkusunu yaşadılar. Tören, havai fişek gösteri ve dj performansının arından sona erdi.

Okumaya Devam Et

SDÜ ve ISUBÜ

“SDÜ Bahar Şenliği”nin Son Gününde Gece Yolcuları Sahne Aldı

Yayınlanma

,

Süleyman Demirel Üniversitesi, heyecan

Süleyman Demirel Üniversitesi, heyecan ve eğlence dolu “Bahar Şenliği”ne ev sahipliği yaptı. Şenliğin son gününde 19 Mayıs Açık Hava Tiyatrosu ve Öğrenci Meydanı’nda sahne alan ünlü pop grubu Gece Yolcuları, binlerce SDÜ’lüye unutulmaz bir gece yaşattı.

“Meyhaneler Sen”, “Unut Beni”, “Seninle Bir Dakika”, “Yaban Gülü” gibi en sevilen parçalarını sevenleriyle birlikte söyleyen Gece Yolcuları, öğrencilere gösterdikleri ilgiden dolayı teşekkür etti.

Okumaya Devam Et

SDÜ ve ISUBÜ

SDÜ’de 6 Fakülteye Dekan Ataması Yapıldı

Yayınlanma

,

Süleyman Demirel Üniversitesi’nde 15

Süleyman Demirel Üniversitesi’nde 15 fakülte dekanlığı için yeni dönem atamaları yapıldı. 9 fakültenin mevcut dekanı göreve devam ederken, 6 fakülteye yeni dekan ataması gerçekleştirildi.

SDÜ’de yeni ataması yapılan fakülte dekanları şu şekilde:

İnsan ve Toplum Bilimleri Fakültesi Dekanlığına Prof. Dr. Bilgi Hürmüzlü Kortholt,

Teknik Eğitim Fakültesi Dekan Vekilliğine Prof. Dr. Funda Cengiz Çallıoğlu,

Tıp Fakültesi Dekanlığına Prof. Dr. Nilgün Şenol,

İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dekan Vekilliğine Prof. Dr. Hakan Mehmet Kiriş,

Güzel Sanatlar Fakültesi Dekan Vekilliğine Prof. Dr. Mustafa Genç,

Eğitim Fakültesi Dekan Vekilliğine Prof. Dr. Selma Tabur atandı.

Okumaya Devam Et

SON HABERLER

Isparta’da yaşayan doğuştan görme Isparta’da yaşayan doğuştan görme
Isparta7 saat önce

Üst Üste 3 kez Türkiye Üçüncüsü Oldu

Isparta’da yaşayan doğuştan görme engelli 48 yaşındaki Mehmet Ali Özbey, görme engellilere örnek olmak için başladığı halterde üst üste 3...

Uluslararası Isparta Gül Festivalinin Uluslararası Isparta Gül Festivalinin
Isparta7 saat önce

Performanslarıyla sevenlerini büyülediler

Uluslararası Isparta Gül Festivalinin ikinci gününde Başkal ve İkilem muhteşem konseriyle Ispartalılara coşku dolu bir akşam yaşattı. Isparta Meydan AVM’de...

Isparta ile İstanbul arasında Isparta ile İstanbul arasında
Isparta8 saat önce

Uçak Sefer Saatleri Revize Edildi: ISPARTA-İSTANBUL ARASI DÜZENLEME

Isparta ile İstanbul arasında gerçekleştirilen uçak sefer saatlerinde 18 Temmuz itibariyle yeni bir düzenlemeye gidiliyor. Haftanın 5 günü gerçekleştirilecek uçak...

Isparta Kadir Boylu Ortaokulu’nda Isparta Kadir Boylu Ortaokulu’nda
Isparta9 saat önce

Kadir Boylu Ortaokulunda Kültür-Sanat Festivali ve Mezuniyet Coşkusu

Isparta Kadir Boylu Ortaokulu’nda anasınıfı ve 8. sınıf öğrencileri için düzenlenen mezuniyet töreninde büyük bir coşku yaşandı. Anasınıfından mezun olan...

Uluslararası Isparta Gül Festivalinin Uluslararası Isparta Gül Festivalinin
Isparta10 saat önce

Uluslararası Isparta Gül Festivali gül hasadıyla renk kazandı

Uluslararası Isparta Gül Festivalinin son gününde Güneykent Beldesinde gül hasadı yapıldı, festivale katılan yerli ve yabancı misafirler gül bahçelerinde gül...

Anne – Babalar dikkat! Anne – Babalar dikkat!
Isparta11 saat önce

Isparta’da “Beşinci Hastalık” Yaygınlaştı

Anne – Babalar dikkat! Isparta’da çocuklarda ateş ve yüzde döküntüye neden olan “Beşinci Hastalık” yaygınlaştı. Parvovirüs ‌B19 virüsü yani beşinci...

Uluslararası Isparta Gül Festivali Uluslararası Isparta Gül Festivali
Isparta1 gün önce

Gül için koştular

Uluslararası Isparta Gül Festivali kapsamında Gül Koşusu düzenlendi. 10 km’lik parkurda 3 ayrı kategoride düzenlenen yarışlarda dereceye girenlere madalya ve...

Konser öncesinde Belediye Başkanı Konser öncesinde Belediye Başkanı
Isparta2 gün önce

Güllerle karşılandı, en güzel şarkılarını binlerce kişiyle söyledi

Konser öncesinde Belediye Başkanı Şükrü Başdeğirmen, daha önce Isparta Meydan AVM’de gerçekleştirilen çekilişte otomobil kazanan talihli Gamze Şamlı’ya aracının anahtarını...

BAKA Genel Sekreteri Volkan BAKA Genel Sekreteri Volkan
Isparta2 gün önce

Geleceğin Kimyagerleri: Çocuklarımız Kozmetik Laboratuvarıyla Tanışıyor

BAKA Genel Sekreteri Volkan Güler; “Ajansımızın en temel çalışma alanlarından birisi tıbbi aromatik bitkiler. Bu bağlamda da özellikle son 4-5...

Isparta’da bir süredir kendisinden Isparta’da bir süredir kendisinden
Isparta3 gün önce

Yaşlı Kadın Evinde Ölü Bulundu

Isparta’da bir süredir kendisinden haber alınamayan 72 yaşındaki Saliha Altınay, evinde ölü olarak bulundu. Gülistan Mahallesinde meydana gelen olayda, yalnız...

Popüler