Bağlantıda Kalın

Isparta Belediyesi

Başkan Başdeğirmen: Can dostluğumuz devam edecek

Yayınlanma

,

Alevi-Bektaşi Dedeleri ile Tunceliler

Alevi-Bektaşi Dedeleri ile Tunceliler Sosyal Kültürel Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Sabriye Aydın, Belediye Başkanı Şükrü Başdeğirmen’i ziyaret etti. Ziyarette konuşan Başkan Başdeğirmen, “Bizi hiçbir zaman yalnız bırakmadınız. Bundan sonra da can dostluğumuz devam edecek” diye konuştu.

Isparta Belediye Başkanı Şükrü Başdeğirmen, Alevi-Bektaşi Dedeleri ile Tunceliler Sosyal Kültürel Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Sabriye Aydın’ı makamında kabul etti.

Birlik ve beraberlik mesajlarının verildiği ziyarette konuşan Baladız Dedesi Kadir Tekin, “Yolumuz sevgi yolu. Sizleri seviyoruz. Memleketimize güzel hizmetler yapmanızı temenni ediyoruz” dedi. Tekin, “Başkanım yeni döneminiz hayırlı olsun. Sevgi muhabbet kaynar yanan ocağımızda bülbüller şevke gelir gül açar bağımızda, aşkla meydanımızda semah döner bütün canlar. Bu nedenle yolumuz, sevgi yolu, aşk yolu bizlerde Isparta’da yaşayan ve cumhuriyetimizin sigortası olan Alevi Bektaşi canları olarak sizlere bu önümüzdeki 5 yıllık dönem içerisinde memleketimize hayırlı uğurlu vazifeler yapmayı temenni ediyoruz. İşlerinizde başarılar diliyoruz. Sizleri seviyoruz. Sizler bizim gördüğümüz insanlara temas ediyorsunuz. Sevgiyle yaklaşıyorsunuz. O yüzden biz de sizleri seviyoruz” dedi.

Başkan Başdeğirmen’in Isparta’ya güzel hizmetler yaptığını söyleyen Tunceliler Sosyal Kültürel Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Sabriye Aydın, “Başkanım yolunuz açık olsun. Allah yardımcınız olsun. Güzel şeyler yaptınız. Biz bu 5 sene içinde daha güzel şeyler yapacağınızdan eminiz. Allah yardımcınız olsun” ifadelerinde bulundu.

5 yıllık görevi süresince Alevi-Bektaşi dedeleri ve dernekleri ile uyum içiresinde güzel hizmetler yaptıklarını vurgulayan Isparta Belediye Başkanı Şükrü Başdeğirmen ise, “Bizi hiç yalnız bırakmadınız. Bundan sonra da can dostluğumuz devam edecektir” ifadelerini kullandı.

Belediye Başkanı Şükrü Başdeğirmen konuşmasında şunları söyledi:

“Alevi Bektaşi dedeleri dernekleri başkanları olarak bizlere yapmış olduğunuz ziyaretten dolayı sizlere sonsuz teşekkür ederim, Allah razı olsun. Bugüne kadar birlik, beraberlik içerisinde birçok hizmetlere imza attık. Sizlerle beraber güzel işler yaptık. Bundan sonra da Rabbim o güzellikleri devam ettirsin. Hem seçim öncesi hem seçim sonrası ve geçtiğimiz 5 yıl içerisinde sizlerle çok güzel irtibatlar ilişkiler istişareler içerisinde bulunduk. Sizlerden aldığımız bilgilerle, desteklerle, görüşlerle güzel hizmetler yaptık. Yaptığımız her hizmette sizin de emeğiniz var. Sizlerle beraber olmaktan ben de son derece memnun oldum. Sizler gerçekten hiçbir zaman bizi yalnız bırakmadınız 5 yıl boyunca hatta ondan öncesi var. Ticaret odası dönemimde de sizlerle birçok etkinliklerde birçok güzelliklerle beraber olduk. Alevi Bektaşi dedelerimizin davetlerinde beraber olduk. Kültürünüzden, kültürümüzden, birbirimize olan saygımızdan, sevgimizden güzel kazançlar elde ettik. Bugüne kadar da yapmış olduğumuz hizmetlerden dolayı da birbirimizin gönlüne girdik. Bundan sonra da aynı o gönül birliğiyle o can dostlukla beraberliğimiz sonuna kadar devam edecektir. Aynı toplumda aynı yerlerde, aynı kültürde, aynı inançla yaşıyoruz. Ben bugüne kadar bize vermiş olduğunuz desteklerden dolayı bu ziyaretlerinizden dolayı sizlere çok teşekkür ediyorum. İnşallah bundan sonraki yapacağımız her türlü etkinlik, çalışma ne varsa görüş proje beraber güzel şeyler yapacağımız inancındayım, hepinize çok teşekkür ediyorum.” görüşlerinde bulundu.

Konuşmaların ardından Baladız Dedesi Kadir Tekin, Başkan Başdeğirmen’e günün anısına tablo hediye etti.

Okumaya Devam Et
Yorum yapmak için tıklayın

Leave a Reply

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Isparta Belediyesi

Masallar diyarıyla şehrin en gözde parklarından biri olacak

Yayınlanma

,

Davraz Mahallesindeki Aquapark, Masal

Davraz Mahallesindeki Aquapark, Masal Park’a dönüyor. Kadın ve çocuk ağırlıklı şehrin en gözde park alanlarından birisi olacak alanda voleybol, basketbol sahaları, tenis kortu yer alacak. Kadınların talepleri doğrultusunda kadınlar kahvesi de planlanıyor. Başkan Başdeğirmen, parkın her kesime hitap edecek bir yaşam merkezi haline getirileceğini söyleyerek, “Buradaki kullanılacak her alan çok değerli, bir yıllık çalışmamız olacak” dedi.

Isparta’da şehrin göbeğinde bulunan ve 15 yıldır atıl durumda kalan Davraz mahallesindeki Aquapark alanında çalışmalar başlıyor. Seçimler öncesinde Belediye Başkanı Şükrü Başdeğirmen’in vaatleri arasında yer alan 15.800 metrekarelik aquapark alanı, başta kadın ve çocuk ağırlıklı olmak üzere her yaştan vatandaşa hitap edecek şekilde yeniden düzenleniyor.

Belediye Başkanı Şükrü Başdeğirmen, göreve geldiği günden bu yana geçmiş dönemden kalan sorunları tek tek çözüme kavuşturmaya devam ediyor. Bunlardan birisi de yaklaşık 15 yıldır atıl durumda kalan aquapark alanıydı. Alanla ilgili mahkeme süreci devam ederken işletmecisiyle görüşerek aquapark bölgesinin devrini Isparta Belediyesine alan, Belediye Başkanı Şükrü Başdeğirmen, aquapark alanında incelemelerde bulundu.

İlgili başkan yardımları, daire müdürleriyle alanın her bir noktasında tek tek incelemelerde bulunan ve yapılacaklarla ilgili talimatlar veren Belediye Başkanı Şükrü Başdeğirmen, alanın kadın ve çocuk ağırlıklı olmak üzere her kesime hitap edecek bir yaşam merkezi haline getirileceğini söyledi.

Belediye Başkanı Şükrü Başdeğirmen, bölgenin Fen İşleri ve Temizlik İşleri Müdürlüğü tarafından temizleneceğini, molozların atılacağını, aquapark altındaki otopark ve diğer alanların hazırlayacakları projeye uygun şekilde düzenleneceğini belirtti. Başkan Başdeğirmen, Aquapark alanında kadın ve çocuk ağırlıklı proje hazırlayacaklarını, havuzların bazılarının süs havuzuna dönüştürüleceğini, proje kapsamında bir bölümün kadınların isteği doğrultusunda kadınlar kahvesi olarak düzenlenebileceğini aktardı.

15.800 metrekarelik alanda ayrıca Masal Park olacağını dile getiren Başkan Başdeğirmen yine parkın bir bölümünde de basketbol, voleybol sahalarıyla tenis kortu yapılacağını, kadın ve çocukların yanı sıra her yaştan vatandaşlara hizmet edebilecek güzel bir parkın hizmete sunulacağını söyleyerek, “Buradaki kullanılacak her alan çok değerli, bir yıllık çalışmamız olacak” dedi.

Okumaya Devam Et

Isparta Belediyesi

Atölye derslerini YADES’te aldılar, yaşayarak öğrendiler

Yayınlanma

,

Isparta Belediyesi Sağlık İşleri

Isparta Belediyesi Sağlık İşleri Müdürlüğünün 2021 yılında başlattığı Yaşlı Destek Hizmetleri kapsamındaki projesi hız kesmeden devam ediyor. Belediye Başkanı Şükrü Başdeğirmen’in yaşlılara verdiği önem kapsamında hazırlanan projelerle yaşlılara Dere Mahallesinde açılan Gül Kokulu Çınarlar Vefa Konağı Yaşlı Destek Merkezi (YADES) ile 65 yaş ve üstü vatandaşların korunması ve desteklenmesi ile psiko-sosyal bakıma ihtiyacı olanların yaşadıkları mekanlarda veya merkezde gerekli bakımlarının yapılarak yaşamlarının kolaylaştırılmasına yönelik faaliyetler bütün hızıyla devam ediyor. YADES’den faydalanan vatandaşlar, burada sunulan hizmetler sayesinde güzel vakit geçirmeye devam ediyor. YADES’e de farklı okullardan ziyaretler devam ediyor. Son olarak da Tümay Yavuz Ali Ergün Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi 10.sınıf öğrencileri ziyaret ederek hasta yaşlı bakım alanında 8 saatlik atölye derslerini YADES’te aldı, ayrıca yaşlılarla bir araya gelerek iletişim becerilerini geliştirdiler, Isparta Belediyesi Sağlık İşleri Müdürlüğü ekipleri tarafından yaşlılara yönelik verilen fiziksel aktiviteleri takip ettiler.

YADES kapsamında yaptıkları çalışmalara ilişkin bilgiler veren Isparta Belediyesi Sağlık İşleri Müdürü Ender Güven, “Isparta Belediyesi Sağlık İşleri Müdürlüğü olarak 2021 yılında başlattığımız yaşlı destek hizmetleri YADES projemizi sürdürmekteyiz. Bu konuda çok iyi geri dönüşler aldık. Bizlere bu fırsatı sunduğu için Sayın Belediye Başkanımız Şükrü Başdeğirmen’e çok teşekkür ediyorum. Yaşlarımızı sabah evlerinden servisimizle alıp gün boyu merkezimizde değişik faaliyetlerle, el becerileri, zihin becerileri, sosyal yaşama adaptasyonlarıyla ilgili etkinliklerimizi sürdürmekteyiz. Bu dönem içerisinde tabii okullarımız da bizleri ziyarete geliyorlar. Bugün de Tümay Yavuz Ali Ergün Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesini ağırlıyoruz. Öğrencilerimiz okullarında eğitim aldıkları alanlarla ilgili olarak burada uygulamalı olarak yaşlarımızı ziyaret ediyorlar. Biz de hem yaşlarımıza hem de öğrencilerimize destek olmak için elimizden geleni yapıyoruz” dedi.

Tümay Yavuz Ali Ergün Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Hasta Yaşlı Bakım Alan Şefi Demet Macit de “10. sınıf öğrencilerimizin 8 saatlik bir atölye dersi vardı. Bu dersin etkinliği olarak hem de hasta yaşlı bakım alanı olduğumuz için yaşlılarımızla öğrencilerimizi buluşturalım istedik. Öğrencilerimizin iletişim becerilerini kazanmasını daha da ilerletmesini sağlayalım diye buradayız. Bunun için Özge hocamla birlikte geldik. Ders öğretmenleriyiz, çok mutlu olduk. Çok güzel şeyler yaşadık. Öğrencilerimiz empati duygusunu geliştirdiler ve gerçekten biz çok etkilendik. Çok güzel bir hizmet. Böyle bir hizmet içinde başkanımıza teşekkür ediyoruz” şeklinde konuştu.

Tümay Yavuz Ali Ergün Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Hasta ve Yaşlı Hizmetleri Öğretmeni Özge Bodur da “Yaşlanan bir nüfusuz. Böyle bir hizmetin olması ülkemizde bu tarz hizmetlerin yaygınlaşması gerçekten takdire şayan. Ben belediye başkanımıza çok teşekkür ediyorum” görüşlerinde bulundu.

YADES’te bulunmaktan dolayı duydukları mutluluğu ifade eden öğrenciler de “Buraya geldiğimiz için çok mutluyuz. Bizi buraya getirdikleri için öğretmenlerimize de teşekkür ediyorum. Yaşlılarla vakit geçirmek çok güzeldi. Biz çok eğlendik, onlar da eğlendiler. Onlar için de bir farklılık oldu. Bizim için de farklılık oldu. Öncelikle yaşlılarımız çok yardımsever. Hemen bize hoş geldiniz dediler ve çok mutluyuz. Yaşlarımıza burada çok iyi bir hizmet verildiğini düşünüyorum ve aynı zamanda çok iyi şekilde bakılıyorlar, yalnız kalmıyorlar. Çok iyi bir şekilde faaliyet gösteriyorlar. Başkanımıza ve hocalarımıza teşekkür ediyoruz. Okulda gördüğümüz çoğu şeyi burada da öğrenmiş olduk. Yaşlılarımız çok mutlu oldu. Biz onları çok beğendik. Çok tatlılar çoğu şeyi gördük, öğrendik. Mesleğimiz için çok güzel bir yer” ifadelerinde bulundular.

Okumaya Devam Et

Isparta Belediyesi

Yeni otogara gidiş kaldırımı düzenleniyor

Yayınlanma

,

Isparta Belediyesi tarafından mayıs

Isparta Belediyesi tarafından mayıs ayı başında yeni otogarın açılmasıyla birlikte bu bölgeye yaya ulaşımının daha da rahatlatılması amacıyla, Kolçelik Kavşağı ile Yeni Otogar Kavşağı arasında gidiş yönünde kaldırım çalışması başlatıldı. Çalışma kapsamında Kolçelik kavşağından otogar istikametine gidiş yönü sağ kısımda başlatılan çalışma 2 bin 200 metre uzunlukta ve 2,5 metre genişliğinde yer alıyor.

Altyapı çalışmaları gerçekleştirilirken, kaldırımda ise Isparta Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü Doğaltaş ve Beton Elemanları Tesislerinde özel üretilen geniş ebatlı ve renkli taşlar kullanılacak.

Kaldırım çalışmalarının tamamlanmasıyla birlikte özellikle yeni otogar bölgesine yaya olarak gitmek isteyen vatandaşlar için de daha rahat bir ulaşım imkanı sunulmuş olacak.

Okumaya Devam Et

SON HABERLER

Isparta’da 19 Mayıs Atatürk’ü Isparta’da 19 Mayıs Atatürk’ü
Isparta5 saat önce

Motosiklet Tutkunları Isparta’da 19 Mayıs’ı Kutladı

Isparta’da 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı kapsamında unutulmaz bir etkinliğe imza atıldı. Saat 09.00’da Tren Garında toplanıldı....

Başdeğirmen: Gül bizim için Başdeğirmen: Gül bizim için
Isparta14 saat önce

Gülbirlik ve Rosense’ye Çin’den Yoğun İlgi

Başdeğirmen: Gül bizim için kültürel, ekonomik ve turizm anlamında çok değerli bir kaynak Güller diyarı Isparta’da, gül hasadının başlamasıyla birlikte...

Isparta Ticaret ve Sanayi Isparta Ticaret ve Sanayi
Isparta14 saat önce

Başkan Çelik’ten 19 Mayıs mesajı: GENÇLERİMİZE GÜVENİYORUZ

Isparta Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Metin Çelik, 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı dolayısıyla bir...

19 Mayıs Atatürk’ü Anma, 19 Mayıs Atatürk’ü Anma,
Isparta14 saat önce

19 Mayıs Eğirdir’de coşkuyla kutlandı

19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı Eğirdir’de Kutlandı. Kutlamalara Eğirdir Kaymakamı Adem Çelik, Eğirdir Dağ Komando Okulu ve...

Aile ve Sosyal Hizmetler Aile ve Sosyal Hizmetler
Isparta15 saat önce

Ailemiz İstikbalimiz

Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Hüseyin Güçlü, 15-21 Mayıs Uluslararası Aile Haftası dolayısıyla açıklamalarda bulundu. -İl Müdürü Güçlü yaptığı...

Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün,
Isparta15 saat önce

19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı Coşkuyla Kutlandı

Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün, 19 Mayıs 1919’da Samsun’a çıkışıyla başlayan kurtuluş mücadelesinin başlatması ve Türk Milletinin küllerinden yeniden doğuşuna giden...

FETÖ/PDY Silahlı Terör Örgütüne FETÖ/PDY Silahlı Terör Örgütüne
Isparta15 saat önce

FETÖ’den aranan ihraç fakülte sekreteri yakalandı

FETÖ/PDY Silahlı Terör Örgütüne üye olma suçundan, adli makamlarca 7 yıl 6 ay hapis cezası ile aranan üniversiteden ihraç fakülte...

Isparta’da motosiklet yoldan çıkarak Isparta’da motosiklet yoldan çıkarak
Isparta15 saat önce

Motosiklet Sürücüsü Hayatını Kaybetti

Isparta’da motosiklet yoldan çıkarak bahçeye uçtu. Kazada motosiklet sürücüsü Ali Osman Karademir hayatını kaybederken Doğukan Kaşık ağır yaralandı. Edinilen bilgilere...

Isparta Orman İşletme Müdürlüğü’nde Isparta Orman İşletme Müdürlüğü’nde
Isparta15 saat önce

Alaattin Özdamar Kalbine Yenildi

Isparta Orman İşletme Müdürlüğü’nde görevli Orman Muhafaza Memuru Alaattin Özdamar geçirdiği kalp krizi sonucu hayatını kaybetti. Özdamar’ın cenazesi bugün öğle...

Isparta’nın Yalvaç ilçesinde yaşayan Isparta’nın Yalvaç ilçesinde yaşayan
Isparta15 saat önce

Osman Doğruer’in cansız bedeni bulundu

Isparta’nın Yalvaç ilçesinde yaşayan 34 yaşındaki Osman Doğruer’in cansız bedeni bulundu. 2 gündür yakınları tarafından haber alınamayan ve aranan Osman...

Popüler