Bağlantıda Kalın

Isparta

GÜLBİRLİK’ten üreticiye kilo başına 4 lira 57 kuruş kar payı

Yayınlanma

,

Birliğe bağlı 6 Kooperatifin

Birliğe bağlı 6 Kooperatifin Kongresini daha önce gerçekleştiren Gülbirlik’in 2023 dönemine ilişkin mali genel kurul toplantısı gerçekleştirildi. Genel Kurulda alınan en önemli kararların başında 2023 yılına ilişkin elde edilen gelirden gül üreticilerine kilo başına 4 lira 57 kuruş kar payı verilmesi yer aldı. Böylece 2023 yılı gülçiçeği taban fiyatı toplamda 55 lira 77 kuruşa yükselmiş oldu. Gülbirlik geçtiğimiz yıl üreticilere kilo başına 51 lira 20 kuruş ödemede bulunmuştu.

Kısa adı GÜLBİRLİK olan ve yaklaşık 5 bin ortağı bulunan Gül, Gülyağı ve Yağlı Tohumlar Tarım Satış Kooperatifleri Birliği’nin Seçimli Genel Kurulu dün Birlik toplantı salonunda gerçekleştirildi. 58 .Olağan Genel Kurulu’nda Divan Başkanlığını Keçiborlu Kooperatif Başkanı Selahattin Kargılı yaptı. 2023 iş yılı faaliyet raporu Yönetim Kurulu başkanı Mahmut Demir tarafından okundu.

Bakanlık temsilcisinin yanı sıra Gülbirlik Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Demir ve Yönetim Kurulu üyeleri ile Genel Müdür İbrahim Işıdan ve Birliğe bağlı Kooperatif Başkanları ve delegelerin katıldığı kongrede Gülbirliğin 2023 yılı çalışmaları değerlendirildi. Olgun bir havada geçen mali kongrede konuşan Gülbirlik Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Demir, personel durumuna ilişkin bilgi verirken, “6 seçilmiş, 1 Genel Müdür olarak 7 yönetim kurulu, 2 Adet Genel Müdür Yardımcısı, 1 Adet Kooperatifler Ürün Alımları ve Fabrika İşletme Müdürü, 1 Adet Ziraat Mühendisi, 1 Adet Özel Kalem Müdürü, 1 Adet Muhasebe Elemanı, 3 Adet Gülyağı Eksperi, 1 Adet Eksper Yardımcısı, 5 Adet Fabrika görevlileri 1 Adet kısmı süreli görev yapan işyeri hekimimiz olmak üzere 17 kişidir. Bunların dışında kampanya döneminde ihtiyaç olduğu kadar mevsimlik işçiler çalıştırılmaktadır” dedi.

2023 YILI GÜL ALIM KAMPANYASI 57 GÜN SÜRDÜ

Geçtiğimiz yılki gülçiçeği kampanya dönemine ilişkin bilgiler de veren Demir, “2023 Yılı gül çiçeği kampanya hazırlıkları 28.03.2023 Tarih ve 5/1 sayılı yönetim kurulu kararına göre rekolte beyannameleri alımına başlanarak hazırlık yapılmıştır. 05.05.2023 tarihli yönetim kurulu kararı ile alınan beyannameleri uygunluğu ile kampanya hazırlıkları tamamlanmıştır.Birliğimizin yurt dışındaki ticari faaliyetlerimizin devam ettiği firmaların ticari ilişkileri bulunan markalarca başlatılan ve finansa edilen “Gülün Geleceğini Hasat Etme Projesine” 2 (iki) yıl süreli katıldık. Tüm görevli arkadaşlarımız ekipler halinde kampanya boyunca sahada ve toplantılarda bulunuldu. Birliğimiz 2023 yılı gül çiçeği kampanyası 21.05.2023 tarihinde başlamış 57 gün süren alımlar 14.07.2023 tarihinde sona ermiştir. Alınan güller kooperatiflerimiz vasıtası ile 39 gün alım merkezlerinden Birlik araçları ve kiralanan araçlarla Kılıç ve Güneykent Gülyağı Fabrikalarına sevk edilerek gülyağı, gül konkreti, gülsuyu mayası ve fenil etil alkol üretimi yapılmıştır” dedi.

DEPREMZEDELERE KARINCA KARARINCA YARDIMDA BULUNDUK

Demir, “06.02.2023 tarihinde ülkemizin başına gelen 11 ili kapsayan deprem felaketi tüm ülkemizde olduğu gibi bizleri de derinden üzmüştür. Yapılan kampanyaya ROSENSE ve GÜLBİRLİK olarak karınca kararınca firmalarımız adına ayrı ayrı o günün şartlarında 35’er bin lira valilik AFAD Müdürlüğüne yardım yapılmıştır.

Bunların yanında hizmet binamız bahçesinde bulunan ROSENSE hammaddeleri deposunun çatısı yağış ve fırtınalarda yağmur, toz, toprak olmaya başladığından çatı sandviç panel ile kapatılıp sağlıklı hale getirildi. İslamköy fabrikamızdaki sondaj uzun yıllar kullanıldığından suyun seviyesi düşüp yetersiz olmaya başladığı kuyu derinliği tespit ettirilip ek borularla yeni ve güçlü derin kuyu pompası alınıp salındı ihtiyacımızı giderdik. Kılıç Gülyağı Fabrikamız 2023 yılında kampanyada doğalgaz bağlantıları tamamlanıp kullanılmaya başlandı. İslamköy Fabrika sahasındaki organik deneme gül bahçesinden 4.dönem gül hasatı 23 yılında hasat edilmiş olup ECOCERT Firması kontrolünde yürütülen gül çiçeği ve gülyağı organik sertifikamız 2023 yılında da alınmış ve süreç devam etmektedir. İslamköy Fabrikamızda konkret imalatında kullanılan HEKZAN gazı yanıcı olduğu için tanklar toprak altında tutulmasına rağmen zaman zaman kaçak oluştuğu ve normal yollardan anlaşılamadığından algılayıcı HEKZAN gaz detektörlerinden 2 Adet alınıp kullanılmaya başlanmıştır. Güneykent Fabrika sahasındaki müze yanına 250 kişilik kahvaltı Salonu ve Fabrika görevlisi için lojman yapımı planlandı.

EKOTURİZM GELİŞTİRME Fonundan 3 milyon TL Faizsiz Kredi temin edilerek yaptırılan proje ihale edildi. 4.600.000-TL+KDV’ye anlaşma yapıldı. Kalan kısmı Birliğimizce karşılanacak olup yapımı bitmiş olarak mevsiminde hizmete sokulacaktır.

İzni alınmış Güneş Enerji işi Kılıç Fabrikası çatısına kampanya sonunda başlanıp tamamlanacaktır. Bu iş için 2 yerden hibe ve kredi temini çalışmalarımız devam ediyor. Sonuçlarını bekliyoruz. Kılıç Gülyağı Fabrikamız çiçek kazanlarının ön güğüm ve bağlantılarının ilk yapıldığından ( 1977 ) yılından bu zamana kadar kullanılmıştır. Ama günümüzde bakır yerine krom ön güğümlerinin eklerinin daha verimli ve daha çabuk ısındığı için 2 Adet kazandaki güğüm ve ekleri geçen yıllarda denendi. Sonuç olumlu olduğundan tüm ön güğüm ve bağlantıları kroma çevrildi. İşçiliği birliğimiz teknik personelince yapıldı. Sökülen bakır ön güğüm ve eklerinin hurdaları teklif alınmak sureti ile satıldı. Krom bedelleri buradan karşılandı. Şimdi tamamı krom olarak hizmete hazır hale getirildi.2023 kampanya döneminde daha önce ön ödeme planlaması yaptığımızı ve zamanı gelince günün şartlarına göre yapılacağını izah etmiş ve ödemeyi yapmıştık. 2024 yılı gül çiçeği için yine ön ödeme çalışması ve hazırlığımızı yapıyoruz. O zamanın durumuna göre belirleyip ödemeyi kampanya sonuna doğru yapma azmindeyiz. 2024 yılı gül çiçeği aidatı da dünya piyasaları ve sektörün durumuna bağlı olarak gülyağı ve gül konkreti, diğer ürünlerin satış fiyatları sonunda her yıl olduğu gibi tespit ve ilan edilecektir.”

GENEL MÜDÜR İBRAHİM IŞIDAN: SEZON İÇİN FABRİKALARIMIZI ÜRETİME HAZIR HALE GETİRDİK

Gülbirlik Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Demir’in faaliyet raporunu okumasının ardından bilançolar okundu. Genel Müdür İbrahim Işıdan tarafından delegelere kozmetik tesisinde yapılan çalışmalara ilişkin bilgilendirmeler yapıldı ve yaklaşan gül çiçeği kampanyası ile ilgili yürütülen çalışmalarla ilgili bilgiler verildi. Işıdan, gül çiçeği kampanyasının muhtemelen Mayıs ayının başlarında başlamasını tahmin ettiklerini söyledi. Işıdan, Rosense olarak katma değerli ürünler yapacaklarını, bu yönde çalışmalar yapacaklarını ifade etti. Işıdan, Gülbirlik olarak Gül Turizmine de katkı sağlayacaklarını ve bu yöndeki faaliyet alanlarının genişletileceğini söyledi. Işıdan, “Çok değerli arkadaşlar, 2024 yılı gül çiçeği hasat sezonuna yakında başlamış olacağız. Bizler, sezon için fabrikalarımızı üretime hazır hale getirdik. Tüm hazırlıklarımızı tamamladık. Yeni kampanya dönemimizin kazasız belasız bir şekilde sonuçlanmasını ve şimdiden hayırlı olmasını diliyorum” şeklinde konuştu.

ÜRETİCİLERE KAR PAYI VERİLECEK

Gülbirlik’in Mali Kongresinde en önemli gündem maddelerinden birisi de geçtiğimiz yıl kardan üreticilere ne kadar kar payı verileceğine yönelik konuydu. Bu konu üzerinde görüşlerini belirten Gülbirlik Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Demir, geçtiğimiz yıl Gülbirlik olarak üreticilere kilo başına 51 lira 20 kuruş ödemede bulunduklarını hatırlatarak, “Şimdi yasa gereği 2023 yılı karımızdan ortaklarımıza kar payı vereceğiz. Hesaplar yeni çıktığı için kar payı dağıtılması yine gündeme gelmiş durumdadır, bu konuda herhangi bir gecikte sözkonusu değildir. Bu duruma göre kilo başına üreticilere en düşük 2 lira 28 kuruş en fazla da 4 lira 57 kuruş dağıtmak durumundayız. Bunu sizlerin oyları belirleyecek” dedi. Daha sonra yapılan oylamada geçtiğimiz yılki kardan dolayı üreticilere kilo başına 4 lira 57 kuruş kar payı dağıtılmasına karar verildi. Böylece 2023 yılı gülçiçeği fiyatı 55 lira 77 kuruşa yükselmiş oldu.

ÖDEMELER MAYIS AYININ İLK HAFTASI BAŞLAYACAK

Bu arada alınan karar gereği üreticilere yapılacak olan kar payı ödemelerinin Mayıs ayının ilk haftasından itibaren başlaması bekleniyor. Kooperatifler kanalıyla üreticilere peşin olarak yapılacak ödemeler kısa sürede tamamlanacak.

Okumaya Devam Et
Yorum yapmak için tıklayın

Leave a Reply

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Isparta

Motosiklet Tutkunları Isparta’da 19 Mayıs’ı Kutladı

Yayınlanma

,

Isparta’da 19 Mayıs Atatürk’ü

Isparta’da 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı kapsamında unutulmaz bir etkinliğe imza atıldı.

Saat 09.00’da Tren Garında toplanıldı. Sonrasında 15 Temmuz Demokrasi Meydanında çelenk sunma törenini yapıldı. Ardından lşıkkent Spor Salonunda yapılan 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı kutlamalarına Isparta Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü koordinesinde gerçekleştirilen korteje, Isparta Racing Motor Sporları Kulübü, SDÜ Motors, Türk Chooper Mk ve Shadow Riders kulüpleri katılım sağladı.
Kortej boyunca motosikletliler Türk bayrakları ve Atatürk portreleri taşıyarak coşkulu sloganlar attılar. Vatandaşlar da korteji ilgiyle izledi ve motosikletlilere alkış tuttu.

Okumaya Devam Et

Isparta

Gülbirlik ve Rosense’ye Çin’den Yoğun İlgi

Yayınlanma

,

Başdeğirmen: Gül bizim için

Başdeğirmen: Gül bizim için kültürel, ekonomik ve turizm anlamında çok değerli bir kaynak

Güller diyarı Isparta’da, gül hasadının başlamasıyla birlikte bu güzellikler dünyaya tanıtılıyor. Gülbirlik ve Rosense’nin misafiri olarak Isparta’da bulunan Çin distribütörü Mr. Chen Zhu ve sosyal medya fenomenleri Mr. Ke Jun ve Ms. Chang, Isparta Belediye Başkanı Şükrü Başdeğirmen ile bir araya geldi. Gülbirlik’te gerçekleşen buluşmada Belediye Başkanı Şükrü Başdeğirmen şehrin güle dair güzelliklerini ve şehre kazandırdığı ekonomik katkılara ilişkin değerlendirmede bulundu.

Çin heyetini Isparta’da ağırlamaktan duydukları memnuniyetini dile getiren Belediye Başkanı Şükrü Başdeğirmen, dünyanın en önemli gül üreticisi Türkiye’nin ili olmanın kendilerini gururlandırdığını söyledi. Gülün ne kadar değerli ve önemli olduğunun bilincinde olduklarını aktaran Belediye Başkanı Şükrü Başdeğirmen, Çin’in de güle büyük önem verdiğine vurgu yaptı. Kendisinin Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı olduğu dönemde 3 kez Çin’, 2 kez de Japonya’ya giderek gülü tanıtmak için çalışmalar yaptığını söyleyen Başkan Başdeğirmen, “Bu tanıtımlarımız sonrasında şehrimize çok sayıda Japon, Çin ve Güney Koreli dostlarımız geldi. Kalite, hammadde olarak dünyanın en değerli ve kaliteli bir ürünün bizim şehrimizde yetişmiş olması çok önemli. Bizim için hem kültürel hem ekonomik hem de turizm anlamında çok değerli bir kaynak. Parfümeri ve kozmetik sanayinin en önemli ham maddesi. Dünya ihtiyacının yüzde 65’ini bizim karşılamamız, bizim dünyadaki ismimizin daha çok öne çıkmasını sağlıyor. Parfümeri, kozmetik sanayinde ihtiyacının yarıdan fazlasını tek başına sadece Isparta bölgesi olarak karşılıyoruz. Bu sektörden 8.000 çiftçimiz istifade ediyor” dedi.

Isparta’nın gül yüzlü insanların bölgesi olduğuna dikkat çeken Başkan Başdeğirmen, “Gülbirlik sayesinde çok güzel üretimler yapıyoruz. Gülbirlik, Rosense ismiyle dünyaya açılan bir marka oldu. Ülkemizde ürettiği ürünün karını sonuna kadar paylaşarak çiftçisiyle beraber çalışan en büyük birliğimizdir. Gülbirlik genel müdürümüze ve tüm ekiplerimize bu işin içerisinde olan arkadaşlarımıza Isparta adına teşekkür ediyorum. Isparta’mıza büyük bir katkı sağlıyor. O anlamda Gülbirlik bizim her şeyimiz” görüşlerinde bulundu.

Gülbirlik Genel Müdürü İbrahim Işıdan da, Belediye Başkanı Şükrü Başdeğirmen’e bugüne kadar kendilerine verdiği desteklerinden dolayı teşekkür etti. Işıdan, “Tanıtım çalışmaları gül hasadımız boyunca devam etmektedir. Bunlardan biri de Mr. KJ’nin Isparta’mızın ve birliğimizin yapacağı tanıtımlarıdır. Isparta’mız için katma değerler, ürünü üretmek ve bunun tanıtımına devam etmek birinci amacımız bu şekilde yolumuza devam edeceğiz” ifadelerinde bulundu.

Ziyaretin ardından günün anısına Mr. KJ Başkan Başdeğirmen’e panda figürlü plaket takdim ederken, Başkan Başdeğirmen de belediye tarafından ahşap oymadan yapılmış gül ve lavanta tablosu hediye etti.

Okumaya Devam Et

Isparta

Başkan Çelik’ten 19 Mayıs mesajı: GENÇLERİMİZE GÜVENİYORUZ

Yayınlanma

,

Isparta Ticaret ve Sanayi

Isparta Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Metin Çelik, 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı dolayısıyla bir kutlama mesajı yayımladı.

ITSO Başkanı Metin Çelik, “Bugün, Gazi Mustafa Kemal Atatürk önderliğinde millet olarak başlattığımız kurtuluş mücadelesinin ve yaktığımız bağımsızlık meşalesinin yıldönümünü kutlamanın gururunu ve mutluluğunu yaşıyoruz. 19 Mayıs, milletimizin yeniden dirilişinin, ayağa kalkışının; esarete, teslimiyete ve mandaya karşı bağımsızlık mücadelesini başlattığı gündür.” ifadesine yer verdi.

Başkan Çelik, gençlerin ülkenin geleceğine şekil verecek önemli bir unsuru olduğunu belirterek, “Bizler, gençlerimize güveniyoruz. Onların azimli, çalışkan ve vatansever kişilikleri, ülkemizin ilerlemesinde en büyük destekçimiz olacaktır.” dedi.

Mesajında gençlere yönelik yapılan çalışmalara da değinen Başkan Çelik, “Isparta Ticaret ve Sanayi Odası olarak gençlerimize destek olmaya devam edeceğiz. Eğitimden istihdama, girişimcilikten kariyer planlamasına kadar gençlerimize yönelik çeşitli projeleri hayata geçiriyoruz ve geçirmeye devam edeceğiz.” ifadelerini kullandı.

Başkan Metin Çelik, “Bu duygu ve düşüncelerle, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü, Kurtuluş Savaşı’nın kahramanlarını, vatan uğruna canlarını feda eden aziz şehitlerimizi ve kahraman gazilerimizi rahmet, minnet ve şükranla anıyoruz. 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı’nı coşkuyla kutluyor, gençlerimize başarılar diliyoruz.” şeklinde konuştu.

Okumaya Devam Et

SON HABERLER

Isparta’da 19 Mayıs Atatürk’ü Isparta’da 19 Mayıs Atatürk’ü
Isparta11 saat önce

Motosiklet Tutkunları Isparta’da 19 Mayıs’ı Kutladı

Isparta’da 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı kapsamında unutulmaz bir etkinliğe imza atıldı. Saat 09.00’da Tren Garında toplanıldı....

Başdeğirmen: Gül bizim için Başdeğirmen: Gül bizim için
Isparta20 saat önce

Gülbirlik ve Rosense’ye Çin’den Yoğun İlgi

Başdeğirmen: Gül bizim için kültürel, ekonomik ve turizm anlamında çok değerli bir kaynak Güller diyarı Isparta’da, gül hasadının başlamasıyla birlikte...

Isparta Ticaret ve Sanayi Isparta Ticaret ve Sanayi
Isparta20 saat önce

Başkan Çelik’ten 19 Mayıs mesajı: GENÇLERİMİZE GÜVENİYORUZ

Isparta Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Metin Çelik, 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı dolayısıyla bir...

19 Mayıs Atatürk’ü Anma, 19 Mayıs Atatürk’ü Anma,
Isparta20 saat önce

19 Mayıs Eğirdir’de coşkuyla kutlandı

19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı Eğirdir’de Kutlandı. Kutlamalara Eğirdir Kaymakamı Adem Çelik, Eğirdir Dağ Komando Okulu ve...

Aile ve Sosyal Hizmetler Aile ve Sosyal Hizmetler
Isparta20 saat önce

Ailemiz İstikbalimiz

Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Hüseyin Güçlü, 15-21 Mayıs Uluslararası Aile Haftası dolayısıyla açıklamalarda bulundu. -İl Müdürü Güçlü yaptığı...

Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün,
Isparta20 saat önce

19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı Coşkuyla Kutlandı

Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün, 19 Mayıs 1919’da Samsun’a çıkışıyla başlayan kurtuluş mücadelesinin başlatması ve Türk Milletinin küllerinden yeniden doğuşuna giden...

FETÖ/PDY Silahlı Terör Örgütüne FETÖ/PDY Silahlı Terör Örgütüne
Isparta21 saat önce

FETÖ’den aranan ihraç fakülte sekreteri yakalandı

FETÖ/PDY Silahlı Terör Örgütüne üye olma suçundan, adli makamlarca 7 yıl 6 ay hapis cezası ile aranan üniversiteden ihraç fakülte...

Isparta’da motosiklet yoldan çıkarak Isparta’da motosiklet yoldan çıkarak
Isparta21 saat önce

Motosiklet Sürücüsü Hayatını Kaybetti

Isparta’da motosiklet yoldan çıkarak bahçeye uçtu. Kazada motosiklet sürücüsü Ali Osman Karademir hayatını kaybederken Doğukan Kaşık ağır yaralandı. Edinilen bilgilere...

Isparta Orman İşletme Müdürlüğü’nde Isparta Orman İşletme Müdürlüğü’nde
Isparta21 saat önce

Alaattin Özdamar Kalbine Yenildi

Isparta Orman İşletme Müdürlüğü’nde görevli Orman Muhafaza Memuru Alaattin Özdamar geçirdiği kalp krizi sonucu hayatını kaybetti. Özdamar’ın cenazesi bugün öğle...

Isparta’nın Yalvaç ilçesinde yaşayan Isparta’nın Yalvaç ilçesinde yaşayan
Isparta21 saat önce

Osman Doğruer’in cansız bedeni bulundu

Isparta’nın Yalvaç ilçesinde yaşayan 34 yaşındaki Osman Doğruer’in cansız bedeni bulundu. 2 gündür yakınları tarafından haber alınamayan ve aranan Osman...

Popüler