Bağlantıda Kalın

Isparta

21 Yaşındaki Genç Vefat Etti

Yayınlanma

,

Isparta’nın Eğirdir ilçesi, Cami Mahallesi sakinlerinden Necla-Serhat Candemir’in oğlu, Neptün Candemir’in ağabeyi Atlas Candemir 21 yaşında hayatını kaybetti.

Eğirdir ilçesindeki yaşayan 21 yaşındaki Atlas Candemir, geçirdiği kalp krizi sonucu vefat etti. Candemir’in bu ani vefatı tüm sevenlerini acıya boğdu.

Okumaya Devam Et
Yorum yapmak için tıklayın

Leave a Reply

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Isparta

Isparta’nın ve Ispartalı’nın Çıkarları İçin Herkesi Karşıma Alırım

Yayınlanma

,

Isparta Milletvekili ve CHP

Isparta Milletvekili ve CHP Parti Meclisi Üyesi Hikmet Yalım Halıcı bugün TBMM’de basın toplantısı düzenledi.

Halıcı, bakanların önergelere yanıt vermediğini ve halkın sorunlarını artık görmediğini ifade ederek “Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı’ya Isparta’da niye Toprak Mahsulleri Ofisi açılmadığını sordum 10 aydır tek satır yanıt yok. Isparta Çünür Mahallesi’ne acilen bir ilk öğretim okulu ve lise açılması lazım diye Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin’e önerge verdim 2 aydır yanıt yok. Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki’ye Isparta deprem bölgesinde, ne zaman önlem alacaksınız diye 8 ay önce bir önerge verdim, tek cümle yanıt vermedi. Isparta’da KYK yurdunda 117 kız öğrenci zehirlendi. Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak’a bunu sordum 7 aydır yanıt yok. Biz, görevimizi yapıyoruz; Sayın Meclis Başkanı Numan Kurtulmuş da bakanları uyararak bir zahmet görevini yapsın. Isparta’nın ve Ispartalı’nın çıkarları ve hakları için herkesi karşıma alırım. Haklarını sonuna kadar savunurum. Bu, kim olursa olsun!” dedi.

Yalım Halıcı, başkanlık sistemi adı altında Türkiye’ye dayatılan sistemin önce halkı fakirleştirip sonra köleleştirdiğini ifade etti. CHP’li Vekil “Demokrasinin ve hesap veren iktidarların olduğu ülkelerde halk zengindir. Demokrasinin olmadığı ve iktidarların hesap vermediği ülkelerdeyse halk yoksuldur. Bu işin matematiği budur.” Dedi.

Yalım Halıcı’nın açıklamalarında öne çıkanlar şu şekilde;

NUMAN KURTULMUŞ ÖĞRETMEN MÜLAKATLARI ÖNERGESİNİ İADE ETTİ

“Seçimden önce Cumhurbaşkanı Erdoğan öğretmen atamalarında mülakatın kaldırılacağını söyledi. Buradan Yusuf Tekin’e sesleniyorum; seçimden önce verdiğiniz sözü tutun. Öğretmen atamalarında mülakatı kaldırın. 100 bin öğretmen atamasını derhal yapın! Ben de bunun takibi ve bu mağduriyetin giderilmesi adına TBMM Başkanlığına geçtiğimiz ay bir soru önergesi verdim. Sayın Yusuf Tekin’e kendi iktidarının bu sözlerini hatırlatarak ‘Torpillileri iş sahibi yapmak, Türkiye’nin ve çocukların geleceğinden daha mı önemli? Mülakatı kaldırarak öğretmen atamalarını ne zaman yapacaksınız?’ diye sordum.
Meclis Başkanı Sayın Numan Kurtulmuş bu önergemi ‘kişisel’ ve ‘yorum içerikli’ bularak kabul etmedi ve tarafıma geri gönderdi. Öğretmen atamalarında mülakatın kaldırılacağını söyleyen Cumhurbaşkanı ve önceki Milli Eğitim Bakanı. Bunu hatırlatmak ve sormak kişisel değil, öğretmenlerin tamamının talebi. Ülkenin geleceğini ilgilendiren konuları Meclise taşımak ne zamandan beri kişisel oluyor? Sözünü tutmayan ve haksız atamalar yapan iktidarın yaptığı genel de bizimki mi kişisel? Sayın Başkan iç tüzüğe bu kadar bağlı ise 15 gün içinde yanıtlanması gereken ancak aylarca tek satır yanıt vermeyen Bakanları uyarsın. Meclisin itibarını korusun”

TEK ADAM REJİMİYLE BİRLİKTE HALK KÖLELEŞTİRİLDİ

“Rusya ve Ukrayna savaşta. Buna rağmen Rusya’da yıllık enflasyon yüzde 7, Ukrayna’da yüzde 12. Peki savaşta olmayan Türkiye’de bu oran kaç? TÜİK’e göre yüzde 70. ENAG’a göre yüzde 127. Savaş yapan, orduları birbirine girmiş ülkelerdeki enflasyonun on katı enflasyon oranına sahibiz. Üstelik bizde savaş falan yok. İşte bu iktidar ve tek adam sistemi sosyal ve ekonomik olarak Türkiye’yi savaştan katbekat daha beter bir duruma soktu.

Tek adam sistemiyle birlikte yargı saraya bağlandı, hukuk yok edildi, liyakat ortadan kaldırıldı, parlamentonun yetkileri gasp edildi. Beceriksiz ve hatalı ekonomi politikalarıyla beraber ülkede derin ve kolektif bir yoksulluk başladı. Bugün, yoksulluk sınırı 67, açlık sınırı 18 bin lira oldu. Ülkenin yüzde 80’i yoksulluk, yüzde 50’si açlık sınırı altında yaşıyor. Başkanlık sistemi adı altında Türkiye’ye dayatılan bu sistem önce halkı fakirleştirip sonra köleleştirdi. Maalesef bu sistemle Türkiye dünyadaki itibarını kaybetti”

TÜRKİYE KABİLE ÜLKELERİNİN BİLE GERİSİNDE KALDI

“Birleşmiş Milletler Gıda ve Tarım Örgütü tarafından derlenen verilere göre dünya çapında gıda fiyatları geçtiğimiz Mart ayında yıllık yüzde 7,7 geriledi. Aynı dönemde Türkiye’de yıllık gıda enflasyonu ise yüzde 70,5 arttı. Hukukun Üstünlüğü Endeksinde Türkiye 142 ülke arasında 117. sırada bulunuyor ve hem bölgesel hem de küresel ortalamaların altında kalıyor.

2024 Dünya Basın Özgürlüğü Endeksi’nde Türkiye 180 ülke içerisinde 158. Sırada yer aldı. Akademik Özgürlük Endeksi’nde Türkiye 179 ülke arasında 166. sırada yer alıyor. Türkiye, Freedom House’nin her yıl yayınladığı İnsan Hakları Sıralamasında 195 Ülke Arasında 144. Sırada. Uganda, Tanzania, Moritanya gibi ülkeler Türkiye’nin üzerinde yer aldı. Türkiye maalesef kabile ülkelerinin bile gerisinde kaldı.

Türkiye enerji giderleri enflasyonu içinde OECD ülkeleri içinde yüzde 65 enflasyonla ilk sırada. İkinci sırada bulunan Kolombiya’da bu oran yüzde 7! Türkiye, enerji giderleri enflasyonunda dünyayı resmen sollamış”

Okumaya Devam Et

Isparta

Önce Direğe Çarptı, Sonra Bahçeye Uçtu

Yayınlanma

,

Isparta’da meydana gelen traik

Isparta’da meydana gelen traik kazasında sürücüsünün direksiyon hakimiyetini kaybettiği otomobil, önce yol kenarında bulunan direğe çarptı ardından bahçeye uçarak takla attı.

Edinilen bilgilere göre; dün akşam saatlerinde Çünür Mahallesi İstanbul yolu üzerinde meydana gelen kazada, İbrahim Çelik’in kullandığı 32 ACN 999 plakalı otomobil, sürücünün direksiyon hakimiyetini kaybetmesi sonucu önce yol kenarında bulunan direğe çarptı ardından bahçeye uçarak takla attı.

Kazada sürücü Çelik ve otomobilde yolcu olarak bulunan 1 kişi yaralandı. Çevredekilerin ihbarı üzerine olay yerine sağlık ekipleri sevk edilirken, yaralılar, ilk müdahalelerinin ardından tedavi edilmek üzere hastaneye kaldırıldı.

Okumaya Devam Et

Isparta

Motosiklet Tutkunları Isparta’da 19 Mayıs’ı Kutladı

Yayınlanma

,

Isparta’da 19 Mayıs Atatürk’ü

Isparta’da 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı kapsamında unutulmaz bir etkinliğe imza atıldı.

Saat 09.00’da Tren Garında toplanıldı. Sonrasında 15 Temmuz Demokrasi Meydanında çelenk sunma törenini yapıldı. Ardından lşıkkent Spor Salonunda yapılan 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı kutlamalarına Isparta Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü koordinesinde gerçekleştirilen korteje, Isparta Racing Motor Sporları Kulübü, SDÜ Motors, Türk Chooper Mk ve Shadow Riders kulüpleri katılım sağladı.
Kortej boyunca motosikletliler Türk bayrakları ve Atatürk portreleri taşıyarak coşkulu sloganlar attılar. Vatandaşlar da korteji ilgiyle izledi ve motosikletlilere alkış tuttu.

Okumaya Devam Et

SON HABERLER

Isparta Milletvekili ve CHP Isparta Milletvekili ve CHP
Isparta2 saat önce

Isparta’nın ve Ispartalı’nın Çıkarları İçin Herkesi Karşıma Alırım

Isparta Milletvekili ve CHP Parti Meclisi Üyesi Hikmet Yalım Halıcı bugün TBMM’de basın toplantısı düzenledi. Halıcı, bakanların önergelere yanıt vermediğini...

Isparta’da meydana gelen traik Isparta’da meydana gelen traik
Isparta2 saat önce

Önce Direğe Çarptı, Sonra Bahçeye Uçtu

Isparta’da meydana gelen traik kazasında sürücüsünün direksiyon hakimiyetini kaybettiği otomobil, önce yol kenarında bulunan direğe çarptı ardından bahçeye uçarak takla...

Isparta’da 19 Mayıs Atatürk’ü Isparta’da 19 Mayıs Atatürk’ü
Isparta14 saat önce

Motosiklet Tutkunları Isparta’da 19 Mayıs’ı Kutladı

Isparta’da 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı kapsamında unutulmaz bir etkinliğe imza atıldı. Saat 09.00’da Tren Garında toplanıldı....

Başdeğirmen: Gül bizim için Başdeğirmen: Gül bizim için
Isparta23 saat önce

Gülbirlik ve Rosense’ye Çin’den Yoğun İlgi

Başdeğirmen: Gül bizim için kültürel, ekonomik ve turizm anlamında çok değerli bir kaynak Güller diyarı Isparta’da, gül hasadının başlamasıyla birlikte...

Isparta Ticaret ve Sanayi Isparta Ticaret ve Sanayi
Isparta23 saat önce

Başkan Çelik’ten 19 Mayıs mesajı: GENÇLERİMİZE GÜVENİYORUZ

Isparta Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Metin Çelik, 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı dolayısıyla bir...

19 Mayıs Atatürk’ü Anma, 19 Mayıs Atatürk’ü Anma,
Isparta23 saat önce

19 Mayıs Eğirdir’de coşkuyla kutlandı

19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı Eğirdir’de Kutlandı. Kutlamalara Eğirdir Kaymakamı Adem Çelik, Eğirdir Dağ Komando Okulu ve...

Aile ve Sosyal Hizmetler Aile ve Sosyal Hizmetler
Isparta23 saat önce

Ailemiz İstikbalimiz

Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Hüseyin Güçlü, 15-21 Mayıs Uluslararası Aile Haftası dolayısıyla açıklamalarda bulundu. -İl Müdürü Güçlü yaptığı...

Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün,
Isparta23 saat önce

19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı Coşkuyla Kutlandı

Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün, 19 Mayıs 1919’da Samsun’a çıkışıyla başlayan kurtuluş mücadelesinin başlatması ve Türk Milletinin küllerinden yeniden doğuşuna giden...

FETÖ/PDY Silahlı Terör Örgütüne FETÖ/PDY Silahlı Terör Örgütüne
Isparta23 saat önce

FETÖ’den aranan ihraç fakülte sekreteri yakalandı

FETÖ/PDY Silahlı Terör Örgütüne üye olma suçundan, adli makamlarca 7 yıl 6 ay hapis cezası ile aranan üniversiteden ihraç fakülte...

Isparta’da motosiklet yoldan çıkarak Isparta’da motosiklet yoldan çıkarak
Isparta23 saat önce

Motosiklet Sürücüsü Hayatını Kaybetti

Isparta’da motosiklet yoldan çıkarak bahçeye uçtu. Kazada motosiklet sürücüsü Ali Osman Karademir hayatını kaybederken Doğukan Kaşık ağır yaralandı. Edinilen bilgilere...

Popüler